LED

Elföretag Kungsbacka & Kungälv

LED

Som Elföretag & Elinstallatör Kungsbacka med omnejd får ibland höra att det är en annan typ av ljus från LED armaturer. Men stämmer det verkligen längre?

Kanske, dessa ”fördomar” är ganska vanliga och kan för all del vara sanna beroende på vilken LED-belysning man väljer. Visste du till exempel att dioden i grunden är blå (mycket kall) och färgas gulare med ett filter? Är det samma RA-index på halogen belysningen som det är mot LED belysningen?

Givetvis är det beroende på vilken typ av produkt man väljer. Det finns väldigt mycket dålig LED belysning, ofta är det när kostnaden är så låg att man borde ställa frågan är det verkligen helt riktigt belysning? Elsäkerhetsverket har mer och mer kallat tillbaka dåliga LED armaturer och sagt till leverantörer att dom inte får sälja dem.

LED-belysning blir alltmer hett på marknaden och vi har full kontroll på alla ljustekniska begrepp som lux, candela, lumen etc. Kontaka oss gärna om du har några frågor eller om du vill slå ihjäl någon annan myt.

Elföretag Kungsbacka & Kungälv – Uppdaterade LED

Det är inte längre dioder man skall inhandla om man köper LED. Det är något som heter multichip, den ger mer ljus och drar mindre än vad dioderna gjorde. Det har gjort att LED armaturer har fått ytterligare ett lyft och är verkligen här för att stanna.

Vi installerar dagligen LED armaturer av olika typer och slag. Vi har kunskaper inom belysning och mer om det kan du läsa här.

Elföretag Kungsbacka & Kungälv – EMC

Elektromagnetisk kompatibilitet (EMC) är något som har blivit ett större problem på marknaden. Mycket har det att göra med dåliga LED produkter och deras kretskort som skickar tillbaka hackad sinuskurva på nätet och det får stora konsekvenser. Inte bara för nätet utan även ert eget system hemma så tänk en extra gång innan ni väljer en sämre produkt av LED belysning. Kontakta oss för mer information i ämnet. Vi som Elföretag Kungsbacka & Kungälv med omnejd kan hjälpa dig.